SON DAKİKA
hava
reklam
Google News

Değeri düşük buğdayı TMO almayınca Valilik önüne traktörle geldi

Son Güncelleme :

02 Eylül 2023 - 18:25

reklam
Değeri düşük buğdayı TMO almayınca Valilik önüne traktörle geldi
reklam

Değeri düşük buğdayı TMO almayınca, vatandaş Sivas Valiliği önüne traktörle geldi… TMO’nun istediği şartları taşımayan buğdayı kurum almayınca vatandaş buğdayını traktöre koyarak Sivas Valiliği önüne getirdi…

Değeri düşük buğdayı TMO almayınca Valilik önüne traktörle geldi

Yetkililerle görüşen vatandaş daha sonra Sivas Valiliği önünden ayrıldı…

2023 DÖNEMİ HUBUBAT ALIM ESASLARI VE BAREM UYGULAMALARI

1-Alım Esasları

1.1-2023 dönemi itibariyle ekmeklik buğdaylar renk hâkimiyetine göre kırmızı ve beyaz  ekmeklik buğdaylar olarak sınıflandırılarak depolanacaktır.

1.2- Alımlar sadece randevu ile yapılacaktır. Pazar günleri alım yapılmayacaktır.

1.3-Kurumumuza yapılacak ürün teslimatı sadece ürün sahipleri tarafından yapılacaktır. İnternet üzerinden randevu alınırken de sistem uyarı vermektedir. Ürün sahibinin herhangi bir sebeple ürün teslimatı yapamayacak olması durumunda teslimat, vekâlet (noter onaylı) verdiği kişi tarafından yapılabilecektir.

1.4-Eski yıl mahsulü veya ithal ürünler (ELÜS dahil) kesinlikle alınmayacaktır. Eski yıl mahsulü veya ithal ürünün Kurumumuza satışının yapıldığı ya da yapılmaya çalışıldığının tespit edilmesi halinde üreticinin Kurumumuza ürün (haşhaş kapsülü hariç) satışı 2 yıl engellenecektir. Bu şekilde alım yaptığı tespit edilen lisanslı depolar ile imzalanan protokol tek taraflı feshedilecektir. Ayrıca lisanslı depoların lisans iptalleri ve yetkili sınıflandırıcıpersonelleri ile ilgili Ticaret Bakanlığı’na bildirimde bulunulacaktır.

1.5-Alımlarda, her araçtan ürünü temsil eden numune alınacak ve analize tabi tutulacaktır.

1.6-Alımların analizle yapılması esastır. Protein cihazı ile analiz 1 (bir) kez yapılacaktır.

TMO’ya ürün getirenler dışındaki üçüncü şahıslara protein cihazıyla analiz, kesinlikle yapılmayacaktır.

1.7-Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ürünlerine ait ÇKS kaydı olan üreticiler, üreticilerin ortağı olduğu kooperatif ve birlikler ile diğer kesimlerden bu ürünlerde ÇKS’de kayıtlı üretim miktarı kadar alım yapılacaktır.

1.8-2023 döneminde de ÇKS belgesi olan kesimlerden boşaltma ücreti alınmayacaktır.

1.9 Geçici alım merkezlerinde diğer kesintilerin yanında alım bedeli üzerinden % 1+ KDV hizmet bedeli kesintisi yapılacaktır.

2-Barem Uygulamaları

2.1-Canlı haşere (ambar zararlısı) ihtiva eden ürünler kesinlikle alınmayacaktır. Fumige edilmiş ürünler, fumigasyon belgesi varsa alım işlemine tabi tutulacaktır.

2.2-Beyaz / Kırmızı Ekmeklik Buğday ve Makarnalık Buğday, çeşidine bakılmaksızın kendi kodu ile alınarak depolanacaktır. Ekmeklik ve makarnalık buğday baremi sınırları dışında kalmasına rağmen satın alma sınırları içinde olanlar, düşük vasıflı ekmeklik / düşük vasıflı makarnalık buğday kodu ile alınacaktır.

2.3-Ekmeklik buğdaylar da, çeşidine bakılmaksızın renk durumuna göre beyaz olanlar beyaz ekmeklik buğday kodu ile kırmızı olanlar ise kırmızı ekmeklik buğday kodu ile satın alınacaktır. Ekmeklik buğday satın alma şartlarında belirtildiği gibi 1210 kodlu beyaz ve 1220 kodlu kırmızı ekmeklik buğdayda zıt renk oranı %25,01’den %50,00’a kadar olanlar renk hakimiyetine göre 3.grup kırmızı veya beyaz ekmeklik buğdaylar grubunda değerlendirilir.Alım analizi sonucunda 3. grup (1213 ve 1223) çıkan ekmeklik buğdaylarda zıt renk oranı grup belirlemeyecek, renk hâkimiyetine göre kendi grubundan barem uygulanarak satın alınacaktır.

2.5-Arpa, beyaz ve siyah-çakır ayrımı yapılmaksızın 2110 koduyla; Çavdar, barem uygulanarak 2210 koduyla; buğday ve çavdar melezi olarak yetiştirilen Tritikale, Çavdar baremiyle alınacak olup 2220 kodu ile ayrı olarak; Yulaf, barem uygulanarak 2310 koduyla alınarak depolanacaktır.

Sivas Haber 58

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.