SON DAKİKA
hava 26°
reklam
Google News

Sivas’ta atlı terapi için imzalar atıldı

Son Güncelleme :

16 Eylül 2023 - 9:48

reklam
Sivas’ta atlı terapi için imzalar atıldı
reklam

Sivas Valiliği, Sivas Kültür AŞ ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı arasında “Hipoterapi Eğitici Eğitimi” protokolü imzalandı.

Sivas’ta atlı terapi için imzalar atıldı

Tarihi Sivas Valiliği, Vali Ahmet Muammer Bey salonunda gerçekleşen imza programında konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, hayata geçirilecek bu protokol ile özel gereksinimli bireylerin alacakları tedaviler neticesinde daha hızlı gelişme kaydederek yaşam kalitelerinin artacağını söyledi.

Vali Şimşek, Hamidiye Millet Bahçesi’nde bir süredir “Engelsiz Yaşam Merkezi” bünyesinde özel gereksinimli bireylere yönelik “At ile Terapi” (Hipoterapi) eğitimi verilmekte olduğunu ifade ederek, “Bu eğitimlerin daha çerçeveli, faydalı ve farkındalık oluşturacak şekilde sürdürülmesi için önemli bir çalışmaya daha imza atıyoruz

Hayata geçirilecek olan protokol ile eğitici personellerimiz detaylı bir eğitimden geçerek, ilimize ve çevre illerimize profesyonel bir şekilde hizmet vermeye devam edecek.

blank

blank

Öyle ümit ediyorum ki özel gereksinimli bireylerimiz alacakları tedaviler neticesinde daha hızlı gelişme kaydederek yaşam kalitelerini artıracaktır. İnşallah; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları 2022-2023 ‘Genç İstihdamı’ teması çerçevesinde hayata geçirilen bu protokolümüz şehrimizin özellikle kültür ve sağlık turizminde de öne çıkmasına vesile olacaktır” dedi.iha

Sivas Haber

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.