SON DAKİKA
hava 19°
reklam
Google News

Kadınlar üretiyor, yurtiçi yurtdışında alıcı buluyor

Son Güncelleme :

09 Eylül 2023 - 11:28

reklam
Kadınlar üretiyor, yurtiçi yurtdışında alıcı buluyor
reklam

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler yurtiçi ve yurtdışından alıcı buluyor.

Kadınlar üretiyor, yurtiçi yurtdışında alıcı buluyor

Sivas Valiliği bünyesinde Sivas’ın Altınyayla ilçesinde 3 yıl önce kurulan Altınyayla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kadınlara gelir kapısı oldu. Kadınların ev bütçelerine katkı sağlaması maksadıyla kurulan bu işletmede kadınlar el emekleriyle doğal ürünler yapıyor. Reçelden erişteye, mantıdan turşuya birçok ürünün üretildiği bu yerdeki ürünler, yurtiçi ve yurt dışında alıcı buluyor.
Altınyayla ilçesinde Altınyayla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Mevlüde Seher, tamamen el emeğiyle çalıştıklarını ifade ederek, “Biz kadın emeğiyle çalışıyoruz. Doğal ürünler üretiyoruz. Burası kadınların bütçesine katkı sağlamak için açıldı. Pezik dal turşusu kendi yapımımız. Reçel ve hamur çeşitlerimiz var. Hepsi el yapımı. Makine yapımı değil direk elde yapıyoruz. Yurtdışına da ihracatımız oldu” dedi.iha

Sivas Haber

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.