SON DAKİKA
hava
reklam
Google News

Vali Şimşek’ten Kadir Gecesi Mesajı!

Son Güncelleme :

17 Nisan 2023 - 14:20

reklam
Vali Şimşek’ten Kadir Gecesi Mesajı!
reklam

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek Kadir Gecesi nedeni ile mesaj yayınladı.

Vali Şimşek’ten Kadir Gecesi Mesajı!

Vali Şimşek’in mesajı şöyle;

Bu yıl ülkemizde yaşanan depremlerin gölgesinde, buruk bir şekilde karşıladığımız Gönüllerimizi ihya eden birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında buluştuğumuz Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın hüznünü yaşıyoruz.

Tutulan oruçlarla, yapılan ibadet ve yardımlarla manevi doyuma ulaşarak geçirdiğimiz Ramazan ayı, kulun Rabbine yakın olduğu zaman dilimlerinden en önemlisi olan Kadir Gecesi’nin faziletiyle zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

Kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arındığı Yüce Rabbimizin “Bin aydan daha hayırlıdır” diye Kur’an-ı Kerim ile müjdelediği, Kadir Gecesini idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, yapılan hiçbir duanın geriye çevrilmediği mübarek geceler bizi bir araya getiren, manevi dünyamızı zenginleştiren eşsiz zamanlardır

Bizim inancımızda, kültürümüzde dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla; mazlumun yanında yer almak, zorda olana el uzatmak, darda kalanın yardımına koşmak, yetimleri, öksüzleri koruyup kollamak, derdi olanın derdiyle dertlenmek esastır.

Ramazan ayındaki sevgi, birlik ve dayanışma ikliminin yılın tüm aylarına da yayılmasını, farkındalık, paylaşım ayı olan bu kadim aya ve Kadir Gecesi’ne tekrar ulaşabilmemizi diliyorum. Bu müstesna gecenin en güzel hasletlerimizin yenilenmesine, millet olarak birlik ve beraberliğimizin daha da perçinlenmesine, toplumsal sevgi, saygı ve dayanışma ruhunun güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Bu duygu ve düşüncelerimle; barışın ve kardeşliğin hükümran olduğu bir dünya temennilerimle, tüm İslam Âlemi’nin, Âziz Milletimizin ve Sivaslı Hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, sağlık ve afiyetler dilerim.

Sivas Haber

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.